2.kez bir araya geldiğimiz lastik sektörünün önde gelen firması Brisa ile bu yıl 2019 Kurumsal İnovasyon Programı “Roket” kapsamında 4 farklı etki yaratan etkinlik kurgumuzu tamamladık. Bu kurgular,
- Kurcumuz Ongun Tan ile ilham veren konuşmalar
- MiniHackathon kurgumuz
- SkillUp Day kurgumuz ile 2 saatlik yenilikçi atölyelerimiz şeklindedir.
Brisa Roket Programı İlham Veren Konuşması ile Ongun Tan ve MİNİHACKATHONUMUZ
Brisa Inovasyon Ekibi’nin yeni kurum içi inovasyon ve girişimcilik insiyatifi olan “Roket Programı”nın lansman çalışmaları kapsamında kurucumuz Ongun Tan’ın İstanbul Merkez Lokasyonu ile İzmit ve Aksaray’daki fabrikalardaydı. Kurucumuz Ongun Tan’ın çalışanlara yönelik yapmış olduğu Inovasyon, Kurum içi Girişimcilik konulu konuşması ile programın ilk günden enerjik şekilde başlaması için katkıda bulunduk.
Daha sonrasında yapmış olduğumuz miniHackathon ile girişimci gibi düşünmeyi çalışanlara aşıladık. Tasarım Odaklı Düşünme ile Yalın Girişimciliği birleştiren miniHackathon kurgumuz ile yaptığımız atölye çalışmalarında katılımcılara sunum, iletişim ve hikaye oluşturma becerilerini çok hızlı bir şekilde deneyimlemelerini sağlıyoruz. 21.yy yetkinliklerini kazandıran bu kurgumuz ile katılımcılar hızlı problem çözme ve somut çıktı üreteme gibi becerilere sahip oluyorlar.
Brisa Çalışanları ile SkilUp Day Kurgumuzu Gerçekleştirdik
Kasım ayında SkillUp günlerimize lastik sektörünün önde gelen firması Brisa ile devam ettik. 21.yy yetkinliklerini 2’şer saatlik dilimler halinde özetlediğimiz deneyim atölyelerimizden (crash course) oluşturduğumuz kurguya SkillUp günü diyoruz. SkillUp günlerinde katılımcılar kendi seçtikleri zaman dilimlerinde yine kendi seçtikleri yeni nesil yetkinlik kazanma eğitimlerini, eğlenerek deneyimleme fırsatı buluyor.
Brisa’nın İstanbul’daki merkezinde 1, İzmit’teki fabrikasında ise 2 adet olmak üzere toplamda 3 günde 12 adet crash course oturumu düzenledik. Brisa’nın farklı departmanlarından yeniliğe açık çalışanları seçmiş oldukları:
- Günlük İşlerimizi Agile İle Yönetmek,
- Nedir Bu Kodlama? Çocuğun için Kodla,
- Oyun Yaparak Hikaye Oluşturma,
- Dijital Dünyanın Duyu Organları: Sensörler atölyelerini deneyimleyerek yeni nesil becerilere açılan kapıları aralama fırsatını yakaladılar. Böylece bu yetkinlikleri edinmenin hem ne kadar kritik olduğunu hem de gayet basit adımlarla hatırı sayılır bir bilgi seviyesine gelinebileceğini ve iş hayatlarına bunları nasıl uyarlayabileceklerini bizzat kendi deneyimleriyle öğrenmiş oldular.
Makers Türkiye olarak 21.yy yetkinliklerini şirketlerin çalışanlarına yenilikçi crash course’larımız ile öğretmeye devam ediyoruz! Kurumlar için düzenlediğimiz yaratıcı çözümler için tıklayın.
Makers Türkiye inovasyon servisleri kurumunuzu yaratıcı düşünme, fikirlerin akışkanlığı, orijinallik ve aktif öğrenme ile yeni dünyaya adapte ediyor. Siz de çalışanlarınızı 21. yüzyıla hazırlamak ve değişen teknolojik trendlere uyum sağlayarak kurumunuzun dönüşerek devamlılığını sağlamak istiyorsanız bizimle iletişime geçin.